Udruženje preduzetnica Crne Gore

Održana druga tribina u Bijelom Polju – “Preduzetništvo – tvoj izbor”

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizovalo je danas, 15. oktobra 2018.g. drugu po redu, tribinu na temu „Preduzetništvo – tvoj izbor” u prostorijama JU Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju.
Prvo, izuzetno posjeceno predavanje, održano je ekonomskoj školi “Mirko Vešovic” u Podgorici.

“Naša ciljna grupa su mladi (maturanti i studenti) i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom. U okviru serije predavanja suocicemo mlade ljude sa samostalnim zanatlijama, preduzetnicama i ekspertima iz Udruženja preduzetnica Crne Gore koji ce im prenijeti svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu temu. Takode cilj nam je predstaviti uspješnu preduzetnicku pricu iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos ovom dogadaju”, kazala je Edita Dautovic, predsjednica Udruženja preduzetnica u uvodnom obracanju.

Ona je dodala da se ova organizacija bavi pitanjima promocije i razvoja ženskog preduzetništva i preduzetništva mladih, a predavanja se organizuju u okviru projekta „Preduzetništvo – tvoj izbor” , koji je podržan od strane Ministarstva sporta. “Projekat pod nazivom „Preduzetništvo – tvoj izbor” ima za cilj afirmaciju preduzetništva u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore.

Ucenici su mogli da cuju inspirativnu pricu preduzetnice i uspješne poslovne žena Nemše-Nelke Omerhodžic „MERKATOR INTERNACIONALE“ DOO iz Bijelog Polja.

„ Ova škola je pravo mjesto i prigodno je vama mladima , da danas pricamo o preduzetništvu uopšte, a posebno o preduzetništvu mladih, jer naši mladi sve više vide svoju buducnost u preduzetništvu. Ja bih voljela da svojom pricom i licnim primjerom uticem na vas da se ucvrstite u ideji o preduzetništvu, sjutra osnujete svoje male firme , i da kroz vrijeme te male firme prerastu u velike. Zato je ova tribina odlicna prilika da podstaknemo nekog od vas na razmišljanje o pokretanju biznisa. Dobri privrednici u Crnoj Gori su stub privrede, a preduzetništvo mladih je znak napretka i razvoja našeg društva“, kazala je Omerhodžic u svom izlaganju.

Od Edite Dautovic, predsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore i vlasnice Millennium Bussiness Group iz Podgorice, ucenici su mogli da cuju o pozitivnim i negativna iskustva ove preduzetnice iz centralnog regiona Crne Gore i upoznaju se sa okvirnim uslovima, izazovima i prednostima preduzetništva.

Ucenici su sa posebnom pažnjom saslušali izlaganje predstavnika Unije mladih preduzetnika Uroša Bulatovica koji je uspijo da jezikom mladih zadrži njihovu pažnju i predstavi kako sebe kao uspješnog mladog coveka, tako i svoju organizaciju koja je okrenuta ka mladim ljudima koje podržava svojim djelovanjem.
Danas smo imali cast da u ovoj školi održimo drugu tribinu u okviru projekta „Preduzetništvo- tvoj izbor“ koji je finansiran od strane Ministarstva sporta. Nadamo se da cemo imati priliku da opet dodemo kod vas i da je ovo samo pocetak uspješne saradnje našeg udruženja i škole – zakljucila je Edita Dautovic na kraju.