Udruženje preduzetnica Crne Gore

FOTO: Rožajci srednjoškolci učili o ekonomskoj samostalnosti

Predavanje o ekonomskoj samostalnosti u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, u okviru projekta „Žena pokretač društva“ održano je juče u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama.

Kako je kazala Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica, pokušaće da budu na visini zadatka i mladim ljudima i ženama, kao i drugim gostima iz Podgorice i Rožaja na lijep i interesantan način približe sve prednosti preduzetničkog poziva.

„Ovakvi i slični skupovi su još jedan u nizu doprinosa kojim se jačaju stečena znanja učenika, a sve u cilju njihovog podsticanja za realizaciju poslovnih ideja i pokretanje sopstvenih poduhvata. Ovim Udruženje daje veliki doprinos u promociji i realizaciji ovakvih projekata“, dodala je ona.

Prema njenim riječima, žensko preduzetništvo predstavlja veliki potencijal, ali i obavezu da se radi na usklađivanju i poboljšanju poslovne klime u Crnoj Gori, a naročito na sjeveru.

„Ova tribina omogućava podizanje svijesti o značaju ženske populacije u privatnom biznisu i značaju ženskog preduzetništva za društvo. Ciljna grupa projekta su mladi ljudi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom. Takođe cilj nam je predstaviti uspješnu preduzetničku priču iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos. Kao ženska preduzetnička organizacija bavimo se pitanjima promocije i razvoja ženskog preduzetništva i na događaj su učestvovale članice iz centralnog i sjeverno od regiona“, kazala je Dautović.

Učesnici su takođe mogli da čuju inspirativne priče preduzetnica sa juga Crne Gore.

Izvor: Cafe Del Montenegro